zondag 13 september 2009

Op zondag heeeeel vroeg uit de veren......

Vandaag is het zondag 13 september 2009. Vanmorgen vroeg kwam een stel, die we hebben leren kennen via de Yahoo-groep, met hun dochtertje terug uit Haiti. En als ik zeg vroeg, dan bedoel ik dus ook echt vroeg... Volgens de eerste vluchtgegevens zouden ze om 6.00 uur aankomen op Schiphol, maar gisteravond hadden we al gezien dat ze ongeveer een half uur eerder zouden landen. Dus vanochtend zaten we om ongeveer 4.15 uur in de auto om het bewuste paar met hun dochter te verwelkomen.
Vanuit de Yahoo-groep is het een beetje traditie geworden om de gezinnetjes die terug komen, en daarmee dus dit deel van de procedure afsluiten, met een groepje te verwelkomen op Schiphol. Dat is dan ook meteen een leuke gelegenheid om elkaar persoonlijk te leren kennen. Normaal gesproken gaat alles via de mail, en het is heel leuk om dan ook eens te zien wie er aan de andere kant van de computer zit...
Het stel wat vanmorgen aan kwam hebben we voor het eerst ontmoet tijdens het afreisgesprek. We zijn daarna met hun, en met nog een ander leuk stel, gaan lunchen en dat was erg gezellig. Voor ons was daarmee de keus om wel of niet naar Schiphol te gaan dan ook niet zo moeilijk..
Daarbij komt nog dat zij heel veel tijd en energie gestoken hebben in onder andere het meenemen van cadeautjes (meegegeven door wachtende ouders) voor andere kinderen en het maken van prachtige foto's van alle koters. Ook daarom van ons dus deze kleine tegenprestatie....
Wij waren, jammergenoeg, de enige van de groep...
Dit lag wel een beetje "in de lijn der verwachting" aangezien de rest van de "harde" (Schiphol)kern hele plausibele redenen had om niet aanwezig te kunnen zijn.
Het plezier was er niet minder om; het was een warm welkom en erg leuk om de hereniging te zien tussen de aanwezige gezinsleden. We hebben daarna nog gezellig met elkaar koffie gedronken. En als het leuk is gaat de tijd snel; het was bijna negen uur toen we ons huis binnen stapten.
Het afbreken van onze nachtrust op zo'n vroeg tijdstip is de moeite meer dan waard geweest; we hebben er volop van genoten. Het is heerlijk, en ook ontroerend, om te zien hoe zo'n lief klein meiske meteen zo liefdevol wordt opgenomen binnen een gezin, daar wordt je gewoon stil van....

3 opmerkingen:

Marianne de Gier zei

Lieve Gosse en Griet,
Wat was het een verrassing om jullie te zien bij onze vroege aankomst op Schiphol.
Het was fantastisch om zo'n warm welkom te krijgen op Schiphol.
Wij hebben er van genoten en denken hieraan met warme gevoelens aan terug.
Tot gauw,en .. opschieten uit de MOI en huppatee naar jullie knullen. Dan wachten zullen wij jullie opwachten.
gr Marianne

Anke zei

Wat ontzettend tof van jullie!!! Ik had heel graag ook willen gaan en alleen was geen punt geweest. Maar nu met die kleine meid gaat dat echt niet.
Ik hoop dat jullie snel bericht van MOI krijgen.
Groetjes Anke

GĂ©janna zei

Hoi Griet en Gosse,
Mooi geschreven! Nog even en dan kunnen ze jullie opwachten......