vrijdag 22 juli 2011

JEEEEUUUUH....vakantie!!!!

Jippie!!! Onze koters hebben eindelijk vakantie!!!
Het is nu voor het eerst dat het begrip vakantie bij Jurre een beetje begint te leven. Bij de vorige vakanties vond hij het allemaal wel prima, maar hij lijkt er nu meer een beeld bij te krijgen. Er is op school de afgelopen weken natuurlijk heel erg veel over gesproken waardoor het woord op zich natuurlijk ook meer herkend wordt. Alleen roept hij nu te pas en te onpas "vakantie?". Bijvoorbeeld als heit (papa) op de fiets richting werk gaat dan roept ie "heitie fekansje".
Ook worden steevast vriendinnen Wismailine en Myka genoemd. Die hebben natuurlijk ook "fekansje"..
Als we zeggen dat we met de auto weg gaan dan is de vraag meteen "nei Myka en Mailine?" Onze eigen schuld een beetje, want als ze dat zeggen dan antwoorden wij meestal met "nee, nu niet. Als het vakantie is, dan gaan we weer naar ze toe."Logisch dus dat ze er naar vragen..

Vandaag de laatste schooldag gehad dus.
Het was tijd voor spelletjes. Mem was ook gestrikt dus dat was helemaal feest. Hidde kwam bij iedere wisseling van spel wel een keer naar me toe rennen. De ene keer om een "kroepke", de andere keer gewoon zo maar. De spelletjes waren voor hem ook best wel moeilijk, en ja, als je gewoonweg al niet zo goed stil kunt zitten dan is dit wel een beetje een beproeving..
Maar goed, iedereen had lol om hem en aldoende leert ie vast wel...
Jurre vond het allemaal erg leuk en deed leuk mee met de spelletjes. Daarna nog met z'n allen op school patat en een ijsje ter afsluiting van het schooljaar en dat was het dan.
Nu is het dan echt vakantie. Jurre gaat met een super mooi rapport naar groep 2, en Hidde zit dan straks echt in groep 1. Dan gaat hij het normale schoolprogramma volgen. Hij heeft het na het proefdraaien langzaam opgebouwd van 2 ochtenden per week naar 5 ochtenden. Na de zomervakantie worden het dan 5 ochtenden en 2 middagen.
Wat zal het stil worden in huis.....

3 opmerkingen:

Anke zei

Ooooooooooooooooooo wat worden ze groot en Jurre al aan het wisselen? Hij krijgt een heel ander koppie. Wat fijn dat de mannen het zo goed doen. Zal inderdaad wel ff wennen zijn als ze straks beide fulltime op school zitten. Nog plannen voor de vakantie? Fijne vakantie en misschien tot ziens in de vakantie?
Liefs Anke

A Kay zei

He, Wat een leuke foto's van de mannen en ja zoals Anke ook al schreef ze worden echt groot.
O jee,Zo meteen zit mama alleen thuis. Nu maar eerst genieten van de zomervakantie. Hebben jullie al plannen?

groetjes Marianne

Christi zei

Wat een kanjer mannen zijn het! Ik had de foto al gezien en moet nu weer lachen om de tekst op Hidde zijn t-shirt. Hoe toepasselijk! Wat hebben die twee jongsten van ons toch veel gemeen :-)
Geniet van het er niet uit hoeven 's morgens, heerlijk. Nog een paar weken en dan heeft 'heitie' ook 'fekansje'. Dan is het natuurlijk helemaal genieten. Dikke knuffel van ons en hopelijk tot gauw! HCW&M XXXX

PS 'heitie' zijn 'Papa sé' werd ook in Griekenland gezongen door Wismaïline & Myka. "Weet je wat 'Goss' zingt? Giecheldegiechel.. "Papa sé! Papa sa! Papa saka mumba"