dinsdag 5 januari 2010

DADA POEI, DADA POEI!!!

Zo, maar weer eens even een berichtje schrijven over hoe het hier gaat..
Hier gaat het heel goed.
Sinds we thuis gekomen zijn hebben we al heel veel meegemaakt. Van zingen en dansen en gieren van het lachen tot gillen, slaan en knijpen.. Af en toe best wel eens wat strijd dus. We worden hier en daar natuurlijk flink uitgeprobeerd door de beide heren. maar eigenlijk is dat natuurlijk wel logisch; ze krijgen nu heel veel aandacht wat ze niet gewend waren. En daarbij komt natuurlijk de taalbarriere. Het is frustrerend dat je je niet verstaanbaar kunt maken of als heit en mem het wijzen met de vinger verkeerd begrijpen..
Nu is het trouwens wel zo dat Jurre best al wel veel begrijpt als we iets zeggen.
En hij begint ook al wat woorden in het Fries te zeggen. Zo was het eerste woordje wat Jurre zei "poei" oftewel poes.. Het enige wat hij in zijn leven gezien had in Haiti zijn waarschijnlijk kippen en kakkerlakken geweest, vandaar misschien dat hij, als we in de auto zitten, bij ieder dier wat hij ziet zoals schapen, zwanen ganzen enzovoort heel enthousiast "dada poei, dada poei" roept.. Geweldig... En nu gaat hij steeds meer woordjes na zeggen. Bijvoorbeeld "boale" (brood) en "dankjewol" en "assebief".
Hidde is een grote boef. Hij kan schateren, heerlijk gewoon. Hij kan ook enorm uitdagen, dan omkijken en gieren van het lachen.. Hij kan nog niet praten, maar vertelt op zijn manier hele verhalen. Hij is ook dol op muziek. Zodra hij muziek hoort zit ie helemaal heen en weer te schudden.
Het zijn echt twee heerlijke, lieve kereltjes. We boffen maar met ze.
Morgen hebben we een afspraak bij de kinderarts in het ziekenhuis, voor de zogenaamde adoptiescreening. Het is wel belangrijk natuurlijk dat ze even goed nagekeken worden, al vind ik het maar niets dat er ook bloed geprikt moet worden en wie weet wat voor vervelends allemaal nog meer... Maar ja, het moet nu eenmaal gebeuren.. En dan donderdag hebben we nog een afspraak bij de IND in Zwolle. Als het goed is zijn we daarna eerst klaar met de "verplichte nummers".

3 opmerkingen:

Touprelakay zei

Hoi Gosse en Griet en boys wat goed om jullie update te lezen.
Allemaal wat je omschrijft is heeeeeel herkenbaar.
Geweldig om jullie te zien op Schiphol, leuk om het vliegtuig bij jullie te kunnen plaatsen.
Wat heerlijk om met z'n vieren het nieuwe jaar in te gaan. geweldig he.Het aankomst kaartje is prachtig.
Geniet van elkaar heel veel plezier samen.

gr Marianne

Anoniem zei

Griet,
Wat heerlijk om te lezen, kon vanochtend in Arnhem al met moeite je site wegklikken, maar ben er nu echt even voor gaan zitten.
Wat lieve leuke jongens heb je. Hoe oud zijn ze? En wat vinden ze van de sneeuw en de kou? Dat zijn ze natuurlijk ook niet echt gewend.
Heel veel geluk met zijn vieren en ik blijf je blog volgen hoor.

Groetjes,
Petra Oldenkotte
Berendsen Arnhem

Saxioni zei

Hallo Gosse en Gryt,

Via de familie hoorden we over jullie bijzondere reis en dat jullie een blog bijhouden over de ervaringen.

Heel bijzonder om te lezen. We wensen jullie heel veel geluk en plezier toe met beide mannen. En dat als alle verplichte kost achter de rug is, jullie met genoegen de toekomst in mogen kijken!

(Aan de naam Jurre zal het niet liggen ;-)...

gr,

Arie en Cynthia
Vera en Jurre