donderdag 14 januari 2010

HELP HAITI VOORAL NU!!!

Gisterochtend vroeg kregen we een sms-je dat er, afgelopen dinsdag 12 januari 's middags rond een uur of vier (22.00 onze tijd), een aarbeving geweest is in Port au Prince Haiti.. We schrokken en zetten meteen de televisie aan. De eerste beelden brachten een schok teweeg; we zagen beelden van een ingestort paleis en realiseerden ons meteen dat als zo'n, op het oog degelijk, gebouw al zoveel schade heeft de stad helemaal een drama moet zijn. Na eerst toch wel een zucht van verlichting dat wij gelukkig thuis zijn met de kinderen, meteen natuurlijk ook bij ons de vragen, want hoe is het met de kindertehuizen, de kinderen, de verzorsters, directrice Margarette, onze chauffeur Denis, Consul Padberg en zijn familie, "ons" hotel enzovoort..
Al vrij snel hoorden we dat Bresma 2 en 3 wel schade hadden opgelopen maar dat de kinderen en verzorgsters oke waren. Bresma 1, waar onze jongens zaten, scheen ook in orde, maar dat was nog niet officieel bevestigd. De hele dag hebben we het nieuws en CNN gevolgd en internet afgespeurd naar nieuws over voor ons bekende dingen. Gedurende de dag druppelde er steeds meer informatie binnen. Zo vernamen we dat gelukkig de consul en zijn vrouw het naar omstandigheden goed maken evenals Margarette. "S avonds ontvingen we ook het definitieve bericht dat in Bresma 1 ook alles goed is. Maar een schok voor ons was het toen we ontdekten dat hotel Karibe ingestort is. Want wat is er gebeurd met die aardige serveersters en hoe is het met die ober die altijd zo lief was voor Jurre als hij zo verdrietig was... En dan natuurlijk ieder ander die er verbleef niet te vergeten.. Het is sowieso een heel raar idee dat dat er nu niet meer is..
Op de televisie zien we steeds meer opnames van plekken voorbij komen die we herkennen. En ik moet zeggen dat het ons diep raakt. We hebben gezien hoe armoedig het is en hoeveel ellende er al was voor deze aarbeving, en dat zoiets dan ook nog moet gebeuren. Het is in en in triest..
Gelukkig zijn de eerste hulpdiensten en goederen in Haiti aangekomen, al vragen wij ons wel een beetje af wat voor zin het heeft om bijvoorbeeld speurhonden te sturen terwijl er geen shovels of iets van dien aard aanwezig zijn om het puin weg te halen... want puinruimen doen ze nu met de handen.....
Maar goed, alle hulp is welkom. En mocht je nog wat een goed doel zoeken om te steunen;
HELP HAITI!!!!!!!!!!!!!!!! ALSTUBLIEFT!!! ZE HEBBEN HET DAAR ZO NODIG!!

1 opmerking:

Irma Ooijevaar zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.