zondag 21 februari 2010

HET GAAT GOED HIER!!!!!!!!!!

We zijn al weer twee maanden thuis; jeetje wat gaat de tijd snel.
Het gaat prima hier. Aan beide mannen kun je merken dat ze nu lekker in hun vel zitten. Jurre begrijpt nagenoeg alles wat we zeggen (we praten Fries) en ook Hidde snapt het al vrij goed.
Laatstgenoemde is overigens wel een dikke deugniet..
Hij vindt het prachtig om ons uit te dagen en dan kijkt ie boevig, ongelooflijk..
Jurre is een echte pretletter. Hij houdt van gek doen en lacht heel veel. Een driftbui hebben we de laatste week niet meer gezien.
Het slapen gaat nu ook goed, al was hij de afgelopen week wel weer een paar keer aan het spoken. Maar als we hem vertellen dat ie terug moet naar zijn eigen bed dan doet ie dat zonder mokken. Maar zodra Gosse 's morgens naar het werk is dan komt hij heel snel naar onze slaapkamer toegeslopen en kruipt op Gosse z'n plaats onder de dekens..
Hij valt dan wel weer in slaap overigens.
Hidde ronkt de hele nacht door tot een uur of half negen. Soms moet ik hem zelfs wakker maken... Hij is dan trouwens wel meteen goed gemutst, heeft absoluut geen ochtendhumeur.
En lekker ruiken dat ie doet...ahum...naar viooltjes zal ik maar zeggen...
Dan beide mannen onder de douche door. Eerst Jurre onder de "grote" douche zetten. Ik geef hem een washandje met wat boybubbels en dan begint hij zich driftig in te zepen. De vraag van mij of ik hem even mag helpen wordt steevast met heftig nee schudden beantwoord.
Ik haal intussen Hidde uit z'n bed en kleed hem uit. Jurre is dan klaar met douchen en kan afgedroogd worden. Ik zet onze Abracadabra dan vast onder de douche van het bad. Jurre wil zichzelf afdrogen, we zijn immers al bijna vier jaar, ik mag alleen wat nadrogen..
Ik poedel Hidde terwijl de jonge man zelf ook druk in de weer is met een washandje. Daarna afdrogen en klaar is Kees; we kunnen op naar de pot Cocoabutter van Vaseline...
Beide mannen dagelijks insmeren is geen overbodige luxe; ze hebben allebei een hele droge huid. Het spul ruikt heerlijk en we zijn dan ook dolblij met deze geweldige uitvinding..
Als beide mannen in de kleren gehesen zijn mogen ze op het grote bed zitten te televisie kijken zodat ook mem even onder de douche door kan hollen.
Dan naar beneden en ontbijten.
Rond koffietijd naar de Teletubbies kijken is vaste prik geworden. En meestal daarna is het kinderdisco oftewel dan moet er een dvd van K3 aangezet worden. De volumeknop het liefst zo hoog mogelijk en dan er bij zingen en dansen. Beide heren zingen, of eigenlijk meer schreeuwen, zo hard mogelijk "oya lele" en "aya jippie jippie". Geweldig..
's Middags doet Hidde eerst even een tukkie. Jurre en ik gaan dan even kleuren of puzzelen. Daarna lekker met z'n drieen even naar buiten als het weer het toelaat. Als Gosse vervolgens thuis komt rennen de jongens naar de deur en zijn helemaal door het dolle. Heit wordt helemaal plat geknuffeld en gezoend en vervolgens natuurlijk geplaagd..
Als we daarna het warm eten achter de knopen hebben is het bedtijd. De jongens gaan allebei zonder morren naar boven. Pyjama aan, tanden poetsen en dan verhaaltjes voorlezen. Als we welterusten zeggen en vervolgens het licht uit doen is dat ook helemaal geen probleem; Hidde slaapt dan meestal al en stoere Jurre horen we ook niet meer.
Voorbeeldige kinderen dus...

2 opmerkingen:

Niels zei

Hai daar prachtige familie, wat een heerlijk verhaal weer.
Geweldig zoals de mannen het naar t zin hebben.
En dat de tijd vliegt. . .zeeeeeeer herkenbaar.
Voor ons is het as zondag een jaar dat we bij elkaar zijn.
Enneh, is he ooit anders geweest???
Heerlijke meiden en genotteren doen we in meervoud.
Veel plezier en genotter ze zo lekker door.
Heel veel en vooral lieve groetjes, Niels, Marianne, F├ędeline en Yveline(Texel)

Touprelakay zei

Oh wat een heerlijke update van jullie. En wat een super foto's van de knullen.
Zo leuk om hen te zien met mooie pet.
Genieten
Kijk alweer uit naar de volgende update.

Tot gauw dus.

gr Marianne en de rest