zondag 14 november 2010

Haiti-webshop

Al een tijdje speel ik met de gedachte om op een structurele manier geld in te willen zamelen voor Haiti. Een stichting op zetten zou kunnen natuurlijk, maar dat heeft niet mijn voorkeur. Ik liep al heel lang na te denken over het willen starten van een webshop ten bate van Haiti.
Toen we onlangs bij een presentatie van Johan Smoorenburg van de Stichting Hart voor Haiti waren bedacht ik me dat er misschien wel eens een mogelijkheid zou kunnen liggen om dit via bijvoorbeeld deze Stichting te doen. Ik zocht contact met Hart voor Haiti en legde uit wat mijn bedoeling is. Ik gooide een balletje op met de vraag of het misschien mogelijk is via hen Haitiaanse souvenirs etc. voor onze webshop naar Nederland te krijgen. Als zij dat voor ons kunnen verzorgen dan komen alle verdiensten van de webshop ten goede aan de Stichting. Wij hoeven niets aan de webshop te verdienen, we willen graag zoveel mogelijk geld voor Haiti ophalen.. In eerste instantie is er positief gereageerd door Johan Smoorenburg en ik hoop dat het vervolg net zo positief zal zijn. Aan ons zal het in ieder geval niet liggen..
Maar goed, alles valt en staan natuurlijk in eerste instantie met of het gaat lukken om spullen vanuit Haiti naar Nederland te krijgen..
Dan zijn er natuurlijk ook nog een aantal praktische dingen zoals bijvoorbeeld het ontwerpen (bouwen) van de webshop..
Mocht er dus iemand, of misschien een bedrijf, zijn die ons hierbij kan/wil helpen laat dan even een berichtje achter.. Dit natuurlijk het liefst gratis, aangezien we zelf niets verdienen aan de webshop....
Mocht iemand nog andere tips en/of trucs hebben dan horen we die uiteraard ook graag want we willen natuurlijk niets liever dan dat het een succes wordt.
Dus ik hoop dat straks mijn mailbox uitpuilt of dat er ontzettend veel positieve reacties onder dit bericht komen te hangen...

1 opmerking:

A kay zei

He wat een goed initiatief.
Hopelijk lukt het je om snel van start te kunnen gaan met het bouwen van een webshop en de verkoop van Haïtiaanse souvenirs.
Het zal een hele klus worden, maar heel erg leuk om zo actief te kunnen zijn en om zo mee te kunnen helpen voor zo'n goed doel.
Het wordt zeker een succes!!

Marianne de Gier