dinsdag 15 februari 2011

JIPPIEEEE.....Kaaskoppen....

Nogmaals JIPPIEEEE...we hebben nu echt twee Kaaskoppen....
Oftewel, we hebben nu ook de "Adoptie naar Nederlands Recht" er op zitten, wat betekent dat Jurre en Hidde nu echt de Nederlandse Nationaliteit hebben. Deze laatste fase is nodig omdat Haiti geen land is wat het Haags Adoptieverdrag heeft ondertekend. Dit houdt in we eerst nog via een advocaat naar de Rechtbank moesten (hoefden we niet zelf bij aanwezig te zijn overigens) om de adoptie te formaliseren.
De jongens hadden dus tot dusverre een Haitiaans paspoort met daarin Reitsma als achternaam. Vandaar dat we na aankomst in Nederland ook een verblijfsvergunning moesten aanvragen. Maar goed, die is nu dus ook afgerond. We hebben ook meteen een pak papieren van de gemeente gekregen met de wijzigingen. Een hele hoop blabla waar ik niets van begrijp, maar het zal wel goed zijn..
O ja..de jongens heten nu dus ook formeel Jurre Schnaider Merisier Reitsma en Hidde Clarel Merisier Reitsma. Vraag me af of we dit nu ook weer aan verzekering, bank enzovoort moeten doorgeven..
Nou ja, dat zien we ook wel.
We kunnen nu dan toch eindelijk echt zeggen:
WE ZIJN KLAAAAAAAAAAAAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1 opmerking:

a kay zei

Hey Gefeliciteerd. Nu kunnen jullie paspoorten gaan aanvragen of ID pas.
Geweldig he.
Francesca heeft ook sinds 2 weken haar paspoort en kunnen we deze zomer de reis maken waar vooral de andere kids zich zo op verheugen.
Colombia.
Heel veel geluk samen en wat een prachtige namen hebben de kinderen.
Zou zeker alle instanties informeren over de naamswijziging.

gr Marianne