donderdag 10 februari 2011

Weer aan het werk en weer stoppen...

Ik ben sinds kort twee ochtenden aan het werk. Het was best wel lekker om ook weer eens even gewoon "Griet" te zijn. Helaas levert dit thuis toch wat probleempjes op zodat ik besloten heb om mijn baan op te zeggen.

Niet dat het voor de jongens moeilijk was hoor, maar het geeft gewoon praktische problemen. Zo moet Gosse dan later beginnen omdat hij eerst de jongens naar school moet brengen. Dit lukt voor Gosse niet altijd zodat we de jongens dan al rond half acht bij iemand anders moeten brengen. We vinden dit erg vervelend om te moeten doen. Daarbij komt natuurlijk ook dat als het vakantie is of als ze ziek zijn ook een plaatsje zouden moeten hebben. En hoewel we super lieve beppes en een pake hebben, die verplichting kunnen (en willen) we ze niet opleggen.
En we hebben geen kinderen gekregen omdat we zo graag de kinderopvang draaiende willen houden..
Dus vandaar dat ik eerst stop, dan zien we later wel eens weer.
Toch vind ik het wel jammer om ontslag te nemen want ik had een leuke nieuwe uitdaging qua werk. Ik heb bijna 15 jaar voor Micronclean gewerkt en heb het altijd wel naar mijn zin gehad.
Maar goed ons gezin staat te allen tijde voorop daarover bestaat voor ons geen discussie..

Nu maar eens even zien wat voor invulling ik mijn thuisleven ga geven.
Goed, ik ben al een jaar niet aan het werk doordat ik ouderschapsverlof had, maar dit voelt toch anders. Nu is het definitief..

Mijn doel is in ieder geval om een Haiti-webshop op te zetten. Ik hoop dit via stichting "Hart voor Haiti" of  misschien wel de "Stichting naar school in Haiti" dit te kunnen realiseren. De opbrengst van de webshop komt dan geheel ten goede aan de stichting. Dit lijkt me in ieder geval een leuke, nuttige bezigheid. Dit is 100% vrijwilligerswerk dus ga ik daarnaast nog bekijken wat er verder op mijn pad komt.

Bij voorkeur zou ik natuurlijk iets willen doen wat ik vanuit huis kan doen. Liefst iets van redactioneel werk of zo. Teksten schrijven, corrigeren, vertalen, iets in die geest.
Dus mocht iemand dit lezen en iets voor mij weten, dan hoor ik dat graag...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Een hele beslissing en inderdaad ik had er toen ook moeite mee, maar je weet waar je het voor doet. Twee mooie jongens die altijd op jouw kunnen rekenen. Geniet ervan voordat je het weet. En voor je het weet heb je weer genoeg te doen en zou je niet meer weten hoe je alles had moeten combineren.

Groeten Diana van Malsen

Tamara Prins zei

Hey Griet,
was je weer bij MC aan de slag gegaan?? Dacht dat je ouderschapsverlof allang was verlopen??? Ik ben in November weg gegaan...ben toch blij het gedaan te hebben..

Hoop dat je toch een leuke baan vind of dat je de webshop in de lucht gaat krijgen..

Groetjes Tamara

a kay zei

Hoi Griet,

Een beslissing waarvan ik zeker weet dat je een goede hebt gemaakt.
OK het is jammer om je baan te moeten opgeven, maar wat krijg je ervoor terug?
Lekker genieten van je knullen zonder gestres of andere zorgen.
Ik heb die beslissing ook al wat jaartjes geleden gemaakt en ik voel mij er zo blij met die keuze en wat te denken van de kinderen die kunnen nu heerlijk hun gang gaan thuis zonder steeds heen en weer te moeten schuiven van oppas naar opvang en weer terug.
Ik hoop dat je webshop gaat lopen.Ik ben ook iets aan het opzetten voor mijzelf, want elke dag wassen, strijken en andere huishoudelijke klussen zijn niet aan mij besteed haha.
Geniet nu lekker
groetjes Marianne